ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ



Αλέκος Αλεξιάδης
Ο Αλέκος Αλεξιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1945 και είναι πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη.
Είναι Ίσως ο κορυφαίος επιθετικός που πέρασε από τον Άρη μεταπολεμικά.



Η καταγωγή του ήταν από τη Νεάπολη Κοζάνης.


Αναδείχθηκε από την ομάδα του Άρη με την οποία συμμετείχε σε 301 επίσημους αγώνες πετυχαίνοντας 127 γκολ, γεγονός που τον καθιστά δεύτερο σκόρερ της ομάδας διαχρονικά, πίσω από τον Ντίνο Κούη.
Τα 91 τέρματα της καριέρας του τα πέτυχε στο γήπεδο Χαριλάου. Για πολλούς η σημαία του ποδοσφαιρικού Άρη ακόμη και σήμερα.
Στον Άρη ξεκίνησε από τους μικρούς, το 1957 και αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα από το 1963 έως το 1975 κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδος το 1970. Αγωνίστηκε με την Εθνική Ελλάδος 2 φορές πετυχαίνοντας 2 γκολ.
Ήταν ο ποδοσφαιριστής ο λεβέντης. Ο ποδοσφαιριστής που δεν δίσταζε να βάζει το κεφάλι του μέσα στην φωτιά.

Οι οπαδοί του Άρη τον λατρεύουν και δεν έχουν άδικο Αλέκος Αλεξιάδης όταν έφυγε από τον Άρη σε ηλικία 35 ετών πήρε μεταγραφή στον Πανηλειακό το 1975

.Όταν ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσει ο Πανηλειακός τον Άρη αυτός αρνήθηκε να αγωνισθεί, και είπε στον τότε πρόεδρο, πρόεδρε εγώ δεν παίζω αντίπαλος προς τον Άρη, δε το σηκώνουν τα γονίδια μου, ο Άρης είναι η ζωή μου όλη. Οι φορείς του Πανηλειακού του διέκοψαν αμέσως το συμβόλαιο
.Ο Αλεξιάδης προτίμησε να χαλάσει το συμβόλαιο του, παρά να αγωνισθεί εναντίον της μεγάλης του αγάπης.


‘’Στον ΑΡΗ με έφερε ο αδερφός μου που συχωρέθηκε, είπε σε συνέντευξη του που παρεχώρησε το 2007 στην παρουσία του στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ .
Έκανα ντεμπούτο σε ματς με τον ΠΑΟΚ το 1962 και μέχρι τη στιγμή που βγήκα από το γήπεδο λόγω τραυματισμού, το σκορ ήταν 0-0.
Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν αλλαγές και ο ΑΡΗΣ έπαιξε με παίκτη λιγότερο, γνωρίζοντας την ήττα. Αν συνέχιζα να παίζω, είμαι σίγουρος ότι θα κερδίζαμε. Είναι μεγάλη τιμή να φοράς αυτή τη φανέλα και αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, πάλι μόνο για τον ΑΡΗ θα αγωνιζόμουν.’’


ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ